Program automatikus indítása Windows indításakor

Gyakran szükség lehet rá, hogy alkalmazások a Windows indításával együtt szintén elinduljanak. Amikor ez kritikus, az alkalmazások önmaguk is elintézik ezt (itt volt szó arról, hogy tudjuk letiltani, hogy egy program a Windows-zal együtt induljon el), de ha csak mi szeretnénk, akkor ez sokszor nem történik meg. Lássuk, mit tehetünk!
Akkor jöhet jól ez a funkció, ha pl. a gép minden indításakor azzal kezdjük, hogy beizzítjuk a Winamp-ot és elindítjuk kedvenc számainkból álló listánkat. Ebben az esetben megéri a Winampot automatikusan indítani, ennek legegyszerűbb módja:

Kattintsunk jobb gombbal a programra vagy a parancsikonjára, amit majd szeretnénk magától indítani, majd kattintsunk a "Másolás"-ra.
Start menü -> Minden program / Programok -> Indítópult / Startup menüponton jobb gomb, és "Megnyitás". Miután megnyílt a mappa, tegyük be ide a parancsikont (jobb klikk az üres területen, "Beillesztés").

Startup / Indítópult helye Windows 7 alatt


Amennyiben szeretjük a kihívásokat, megtehetjük ugyanezt egy registry bejegyzéssel is. Ekkor az indításnál írjuk be hogy "regedit", majd hozzunk létre egy String (Karakterlánc) változót a "HKEYLOCALMACHINE -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Run" helyen. A karakterlánc értéke pedig legyen az indítani kívánt program elérési úrja, idézőjelek között, pl. "C:\Program Files\Winamp\Winamp.exe".

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ismerkedés a parancssorral: cmd

IP cím lekérdezése