Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május, 2011

A mai számítógépek (IBM PC) felépítése (3. CPU, azaz a processzor)

Kép
Miután kellőképpen felvezettük a témát (sőt talán túlságosan is :D), nézzük meg elsőként az egyik legfontosabb hardverelemét a számítógépünknek, magát a processzort!

Programok futtatása adminisztrátorként

Kép
Gyakori probléma, hogy egy alkalmazás nem indul el, esetleg azonnal leáll hibával, jobb esetben jogosultsági problémákra panaszkodik. Az egyik egyszerű megoldása lehet a problémának, hogy adminisztrátori jogokkal kellene csak futtatnunk az alkalmazást. Hogyan?

Parancssor trükkök - Windows update

Kép
Azon kívül, hogy izgalmas dolog a parancssorban életre kelteni bizonyos funkciókat, határozottan jól is tud jönni nekünk. Hiszen ami a parancssorban működik, az esetlegesen egy csökkentett módban, indítólemezes boot-nál vagy akár a saját scriptünknél vagy batch fájlunknál is működhet. Nézzük meg, mit bűvészkedhetünk a parancssorban a Windows Update-tel kapcsolatban!

Google Expert keresés userscript

Kép
Ma egy rövid kis hírrel érkeztem, amely lazán kapcsolódik a bloghoz. Készítettem egy scriptet, amivel a Google kereséseinket tudjuk még pontosabban megadni, és képesek lehetünk külön fileshare, video stream vagy blog oldalakon keresni, dokumentumokra vagy zenékre rákeresni kategóriák szerint, és ezeket kézzel is bővíthetjük. A script működik a legismertebb böngészők alatt, letöltési helye: http://userscripts.org/scripts/show/102239 Saját oldala (hunglisch nyelvű :D): http://googlescript.blogspot.com/ Minden észrevételt szívesen fogadok, illetve kérlek értesítsetek ha esetleg nem működik valami!